Onderzoek naar vernielingen

De politie stelt naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in naar de in de Nieuwjaarsnacht gepleegde vernielingen in de wijk Batau Noord. De totale schade tijdens de afgelopen jaarwisseling in heel Nieuwegein was beduidend hoger dan die van 2013. Toen bedroeg de schade iets meer dan 17.00,- euro, dit jaar kwam de schade op bijna 30.000,- euro. De vernieling betrof over het algemeen straatmeubilair en gemeentelijke eigendommen.

Met gebruikmaking van vuurwerk werden ruim 30 prullenbakken en tientallen verkeersborden opgeblazen, onder meer bij de Lemmingweide in de wijk Batau noord was de schade groot. Ook werd er een speelhuisje en een parkeermeter in Batau Zuid vernield door vuurwerk. 

Daarnaast zijn er drie weken voor de jaarwisseling zes ondergrondse containers in brand gestoken. De kosten hiervan zijn 12.000 euro. Tijdens de jaarwisseling van 2013 waren er nog geen ondergrondse containers. Hierdoor valt de schade hoger uit.

De politie wil graag in contact komen met personen die informatie hebben over deze vernielingen en mogelijk weten wie hiervoor verantwoordelijk is of zijn. Inmiddels zijn er zes mensen aangehouden. Twee in verband met brandstichting, twee in verband met overmatig alcoholgebruik, één door hinderlijk gedrag en één persoon in verband met het belemmeren van de politie.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren