Onderzoek naar mogelijke restanten vliegtuig WO II

De gemeente Nieuwegein is een onderzoek gestart naar de restanten van een vliegtuig dat volgens een melding in de Tweede Wereldoorlog is neergestort in het gebied Blokhoeve en Galecopperzoom. Het onderzoek wordt in samenwerking met de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht uitgevoerd.

Aan de noordzijde van Nieuwegein wordt in het gebied Blokhoeve in totaal 700 woningen en enkele kantoren gebouwd en worden in het gebied Galecopperzoom een sportpark, een buurtpark, een ecologische zone en werkgelegenheid gerealiseerd. De informatie over deze plannen heeft geleid tot een bijzondere melding dat in de tweede wereldoorlog in dit gebied een vliegtuig is neergestort.

Niet bekend is of het een vliegtuig van de geallieerde luchtmacht of de Duitse luchtmacht betreft. Bij de gemeente Nieuwegein was tot nu toe niets bekend van dit voorval. Naspeuringen in de gemeentelijke archieven hebben ook geen bruikbare aanwijzingen opgeleverd. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is de gemeente samen met de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht een onderzoek gestart.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk