Onderzoek naar grote Apple-roof Nieuwegein

De iUsed Store in Nieuwegein doet donderdag aangifte van diefstal. Woensdag 28 december jl. is zij voor de tweede keer binnen enkele dagen gedupeerd door haar vervoerder PostNL  Twee mannen sloegen vrijdag op zeer geraffineerde wijze toe bij de winkel in tweedehands Apple-producten. Ze hadden kleding aan van PostNL en wisten precies wat ze moesten doen om zo professioneel mogelijk over te komen. Zo is op bewakingsbeelden te zien dat ze een scanner bij zich hadden waarmee de lading volgens protocol werd uitgecheckt. De roof werd pas ontdekt toen de echte PostNL-bus de computers op kwam halen.

Uit een bus van PostNL is afgelopen woensdag weer een lading computers van het bedrijf gestolen, stelt het bedrijf. Het zou gaan om tientallen producten. Er zaten ook goedmakers voor de gedupeerden van de roof van afgelopen vrijdag bij, waarbij nepmedewerkers van PostNL zo’n veertig computers en iPads buitmaakten bij het bedrijf.

“Wij vermoeden dat het hun werk is”, zegt Remco van Rooijen van de iUsed Store. Toch hoeft dat helemaal niet het geval te zijn, stelt PostNL. Er worden vaker pakketjes gestolen, op allerlei manieren. De interne recherche van het bedrijf onderzoekt de zaak. Verder wil PostNL er niets over kwijt. “We zijn boos en verontwaardigd en hebben totaal geen begrip voor de situatie. Je kunt je voorstellen dat wij op dit moment geen vertrouwen meer hebben in onze vervoerder”, zegt Remco van Rooijen van iUsed Store.

iUsed Store zit met een schadepost van ongeveer 20.000 euro. Donderdag zal er aangifte worden gedaan bij de politie. De winkel waarschuwt ondertussen dat er gestolen computers te koop kunnen worden aangeboden. De serienummers van de apparaten staan op de Facebookpagina van iUsed Store.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk