Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes

Samen met 11 andere ziekenhuizen doet nu ook het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein onderzoek naar de beste behandeling van zenuwklachten in de voeten en onderbenen (pijn, tintelingen, een doof/vreemd gevoel) bij diabetes. Deze zenuwklachten kunnen veel impact hebben op de kwaliteit van leven en in ernstigere gevallen leiden tot wonden en amputaties. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken of we de klachten kunnen verminderen.

In Nederland onderzoeken 12 ziekenhuizen of een operatieve behandeling helpt bij het verminderen van de klachten en het voorkomen van wonden en amputaties. Het St. Antonius Ziekenhuis zoekt nog steeds mensen met diabetes en klachten van de voeten en/of onderbenen.

Dit onderzoek is opgezet door het UMC Utrecht en wordt gedaan door artsen, verpleegkundigen en arts-onderzoekers in elf verschillende ziekenhuizen. De volgende ziekenhuizen doen mee: Universitair Medisch Centrum Utrecht (Utrecht), Franciscus Gasthuis & Vlietland (Rotterdam), Diakonessenhuis (Utrecht), Maasstadziekenhuis (Rotterdam), Jeroen Boschziekenhuis (Den Bosch), Isala ziekenhuis (Zwolle), OLVG (Amsterdam), Amsterdam UMC, (locatie AMC), Amsterdam UMC (locatie VUMC), Antonius ziekenhuis (Nieuwegein) en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort).

Meedoen aan het onderzoek
U kunt contact opnemen voor een uitgebreid onderzoek van de voeten en om te kijken of deelname gewenst is. Meer informatie over deelname aan de studie kunt u vinden op de website ‘Last van mijn voeten.’ U kunt ook een e-mailtje sturen naar: decostudie@umcutrecht.nl.

De volgende patiënten kunnen mee doen met het onderzoek:

  • Patiënten met diabetes mellitus (type 1 en 2)
  • Met een leeftijd tussen de 17-75 jaar
  • Met klachten van neuropathie in de benen en/of voeten

De volgende patiënten kunnen niet mee doen met het onderzoek:

  • Patiënten zonder diabetes mellitus en zonder neuropathie in de benen/voeten
  • Patiënten die momenteel of in het verleden een wond (diabetische voet (ulcus)) aan de voeten/benen en/of een amputatie aan de benen/voeten hebben gehad
  • Patiënten die geen schriftelijke wettelijke toestemming (informed consent) kunnen geven
  • Zwangere vrouwen

De arts-onderzoeker beoordeelt aan de hand van de medische gegevens of iemand voldoet aan alle criteria voor deelname.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren