Onderwijsministers en prinses Laurentien op bezoek bij Horeca & Toerisme College in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag werd de ‘Onderwijs Kansen Top 2022’ gehouden bij het ROC Midden Nederland – Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. In aanwezigheid van prinses Laurentien en onderwijsministers Robert Dijkgraaf en Dennis Wiersma gingen diverse onderwijsbetrokkenen met elkaar in gesprek over kansengelijkheid. De organisatie koos voor deze locatie omdat het naast een prachtige eventlocatie, ook een onderwijsinstelling is waar studenten dagelijks les krijgen, onder meer in grenzeloze gastvrijheid. Hoe kan het ook anders voor een college dat studenten de fijne kneepjes bijbrengt in Facilitaire Dienstverlening, Horeca, Toerisme & Recreatie en Events.

Organisatoren van de top waren Stichting van het Onderwijs en NL2025. In totaal spraken circa 90 deelnemers, de belangrijkste ketenpartners binnen het onderwijs, met elkaar over ‘Kansengelijkheid’. Dit is een onderwerp dat hoog op de maatschappelijke agenda staat. Goede verbindingen tussen de verschillende onderwijssectoren en de verbinding met de omgeving van de school zijn immers van groot belang. Ook de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt en de verbinding met het bedrijfsleven en andere sectoren buiten het onderwijs hebben bij kansengelijkheid topprioriteit.

Onvergetelijke dag
De top startte plenair en aansluitend gingen de deelnemers in verschillende ruimten van het Horeca & Toerisme College met elkaar in gesprek. Directeur van het Horeca & Toerisme College Suzanne Staal kijkt tevreden terug op een geslaagde top: ‘Onze studenten hebben de deelnemers een onvergetelijke dag bezorgd. Door hun inzet ontbrak het hen aan niets: van een heerlijke lunch tot een verzorgde borrel. En het mooie is dat onze studenten weer een mooie praktijkervaring op hebben gedaan. Zo maken ze al tijdens hun studie indruk en doen ze tegelijkertijd mooie indrukken op!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk