Katern

Onderwater Foto- en Filmclub

Iedereen die duikt wil graag aan anderen laten zien wat hij of zij zoal onder water tegenkomt. Omdat meenemen van dieren en planten niet mag, is de oplossing alles op foto of video vast te leggen. Maar hoe doe je dat en wat heb je er voor nodig. Het Onderwater Foto- en Filmteam (OFFT) geeft op veel vragen antwoorden. Het OFFT team, dat al bestaat sinds begin 1985, heeft een maandelijkse bijeenkomst voor geïnteresseerden in onderwaterfotografie en -filmen. Deze bijeenkomst is voor zowel de ‘gewone’ duiker als andere belangstellenden.

De bijeenkomsten vinden plaats op iedere 2e vrijdagavond (behalve op feestdagen of tijdens de zomermaanden) van de maand in zalencentrum ’t Veerhuis aan de Nijemonde 4 in Nieuwegein zuid. Iedereen is welkom. Het team kent geen lidmaatschap. Reserveren is niet nodig. Wel wordt een kleine bijdrage gevraagd van 4,00 euro voor de zaalhuur. De eerste volgende avond wordt gehouden op vrijdag 9 november 2012. Ditmaal een avond boordevol met bewegende beelden, maar ook de liefhebbers van mooie foto’s worden niet overgeslagen.

Een van de sprekers is Koos Bakker, een intrigerende onderwaterfotograaf, die bekend is door zijn onderwaterproject Jump-In. Samen met sportverenigingen probeert hij mensen te stimuleren om meer te bewegen. Dit door ludieke foto’s van sporters in actie, maar dan onderwater. Tijdens zijn presentatie neemt Koos ons mee naar Oostenrijk om te duiken in bergmeren én naar Engeland om te duiken met zeehonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk