Ondertekening convenant Waterwinning

Gedeputeerde Ralph de Vries heeft 13 juni namens de provincie Utrecht het convenant waterwinning Nieuwegein getekend. De andere ondertekenaars zijn de Veiligheids- regio, Waternet, waterschap HDSR en Rijkswaterstaat. Het convenant draagt er zorg voor dat de partijen onder andere zorgdragen voor de duurzame veiligstelling van de openbare drinkwatervoorziening. Mede ondertekenaars zijn de gemeenten Nieuwegein, Utrecht en Houten.

Om de Utrechtse drinkwatervoorziening duurzaam veilig te stellen moeten de grondwaterwinningen goed worden beschermd tegen verontreinigingsrisico’s van het grondwater. De provincie is hiervoor verantwoordelijk. Voor de 26 grondwaterwinningen (en één oppervlaktewaterwinning te Nieuwersluis) heeft de provincie, in samenspraak met de gebiedspartners zoals drinkwater- bedrijven, gemeenten en waterschappen voor de periode 2014-2021 maat- regelen ontwikkeld op basis van gebiedsdossiers. Met deze maatregelen voldoet de provincie Utrecht voor de Kaderrichtlijn Water aan de grondwater- opgave voor de openbare drinkwatervoorziening.

Voor de uitvoering van de maatregelen is een Uitvoeringsprogramma Drinkwater 2014-2021 opgesteld, dat samen met de gebiedspartners wordt uitgevoerd. Bij deze partijen is er draagvlak voor deze maatregelen en de samenwerking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk