Ondertekening contract ‘Rivierverruiming Lek’

Aannemingscombinatie Martens en Van Oord/Heijmans heeft vandaag met Rijkswaterstaat een contract getekend voor de rivierverruiming van de Lek. De werkzaamheden starten in 2013 en zijn uiterlijk in 2015 afgerond.

De rivierverruiming van de Lek zorgt er voor dat de inwoners van Utrecht, Houten, Vianen, IJsselstein en Nieuwegein droge voeten houden als er extreem hoge waterstanden optreden. Het contract is getekend door de directeuren Teus van Oord en Matthijs Haveman van de aannemerscombinatie en door programmadirecteur Ruimte voor de Rivier Ingwer de Boer van Rijkswaterstaat. Er was ruime belangstelling voor het project; negen aannemers hadden zich ervoor ingeschreven.

Het project ‘Ruimte voor de Lek’ is een van de projecten van het landelijke waterveiligheidsprogramma ‘Ruimte voor de Rivier.’ Met dit project moet het water in de Lek bij heel grote rivierafvoeren minder hoog komen te staan. Het doel is een waterstanddaling van acht centimeter bij de stuw Hagestein te behalen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de ruimtelijke kwaliteit door in het rivierbed in de gemeentes Vianen, Nieuwegein, Houten en IJsselstein de natuur en kleinschalige recreatie verder te ontwikkelen. Het project is in samenwerking met diverse overheden tot stand gekomen en wordt gefinancierd door het rijk, provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein en gemeente Vianen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk