Ondertekenening samenwerkingsovereenkomst

Gemeenten door het hele land bereiden zich voor op de aanstaande decentralisaties van Awbz, jeugdzorg en Participatiewet (werk en inkomen) van rijk/ provincie naar de gemeenten. Ook de vijf Lekstroomgemeenten, Houten, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein en Vianen, hebben de handen ineen geslagen om de decentralisaties zo goed mogelijk voor hun inwoners door te voeren.

De samenwerkende gemeenten willen hun inwoners zo goed mogelijk helpen. Ze zetten in op preventie en participatie. Centraal staan de problemen die inwoners beleven en wat ze daar zelf aan kunnen doen; ondersteunen van de eigen kracht. Welzijn en zorg worden dichter bij mensen thuis georganiseerd. Professionals werken integraal samen volgens de gedachte één huishouden, één plan, één regisseur. Juist om dit (lokale) maatwerk te leveren, moet regionaal worden samengewerkt. De gemeenten willen af van de bureaucratie, van de wachtlijsten en dat mensen met een beperking of ziekte volledig worden afgeschreven.

Tijdens een bijeenkomst van raadsleden van de Lekstroomgemeenten over jeugdzorg ondertekenden deze week de vijf burgemeesters van de Lekstroomgemeenten in Theater De Kom de samenwerkingsovereenkomst voor het sociale domein. De gemeenteraden hadden al eerder ingestemd met de overeenkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk