Ondernemers Muntplein sluiten terrein af voor Markt

De ondernemers van winkelcentrum Muntplein zijn de slechte communicatie van de gemeente Nieuwegein zat. Aanleiding van deze boosheid is de communicatie opmtrent o.a. de verplaatsing van de Kerstmarkt. Zij overwegen nu actie en het afsluiten van de Markt voor de marktkooplui is er een van. Voorzitter Hans Schenk van de winkeliersvereniging: ‘Ik had op 1 december contact met ambtenaar Jeanette Verbeek gezocht omtrent de plannen van de Markt op het Muntplein voor de Kerst. Deze is deze altijd op dinsdag, maar door de Kerst hadden wij al het vermoeden dat dit verschoven zou worden naar de maandag voor Kerst. Hier was bij ons nog helemaal niets van bekend, ook geen overleg gepleegd.’

Schenk kreeg na veel bellen op donderdag 13 december te horen dat de klacht in het overleg met de wethouders op dinsdag 18 december zou worden besproken. Na veel moeite kwam een antwoord, ‘Dit is mij al niet goed gevallen. Het lijkt mij de gewoonste zaak van de wereld om in zulke gevallen overleg te plegen met de winkeliersvereniging waar ik voorzitter van ben. Ook moest ik er weer bovenop zitten om er achter te komen wat de uitslag is na deze vergadering. Ook dit is weer onbehoorlijk bestuur. Het is toch de normaalste zaak om mij niet even op de hoogte te houden. Nadat ik twee telefoontjes heb gepleegd kreeg ik te horen dat de Markt gewoon verplaatst is naar de maandag. Dit met goedvinden van het college van B&W’ vervolgd Schenk.

De winkeliers van het Muntplein betreuren de slechte communicatie ten zeerste en, zo geeft Hans Schenk aan: ‘Het getuigd van totaal geen begrip voor de middenstand van Nieuwegein. Ik zal op mijn beurt gaan bekijken of wij als ondernemers het parkeerterrein in de ochtend vroeg gaan afsluiten voor de marktkooplui. Misschien dat er dan wel wordt geluisterd naar hard werkende ondernemers die hun brood moeten verdienen in minimaal 90 uur per week.’ De ondernemers hebben voor de decembermaand 20.000 euro betaald aan gezelligheid voor het winkelende publiek. Het resultaat is dat de markt er van gaat profiteren zonder ook maar iets hiervoor te betalen. De winkeliers denken erover om een claim neer te leggen bij de gemeente. Het excuus dat de Markt het winkelcentrum versterkt weerleggen de winkeliers. De winkeliers zien de Markt op de dinsdag liever verdwijnen en zullen in actie komen. Inmiddels heeft burgemeester Frans Backhuijs een lijstje met eisen ontvangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk