Onderhoud populieren en knotbomen

Oude populieren die op aansprekende locaties staan zoals in de Verdistraat in Nieuwegein krijgen vanaf deze week een onderhoudsbeurt. Deze oude populieren zijn in het landschap gespaard gebleven tijdens de bouw van Nieuwegein. In het kader van de landschappelijke waarden wil de gemeente deze bomen behouden. De bomen worden gesnoeid. Dit gebeurt om te voorkomen dat de grote takken niet te zwaar worden en uitscheuren. Van sommige populieren is de conditie of de kwaliteit van de hout te slecht. In dat geval vragen we een omgevingsvergunning (kapvergunning) aan. Als er ruimte is planten we weer populieren of andere duurzame soorten terug.

Knotbomen
In Nieuwegein staan verspreid op verschillende locaties ruim tweeduizend knotbomen. De knotbomen worden afhankelijk van hun standplaats één keer per twee of drie jaar geknot. Dit voorjaar knotten we 750 bomen. Volgend jaar pakt de gemeente Nieuwegein weer een ander deel van de knotbomen op. In Galecop verzorgt de knotgroep van vrijwilligers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren