Onderhoud bruggen

De komende periode gaat de gemeente onderhoudswerkzaamheden aan verschillende bruggen in Nieuwegein plegen. Deze werkzaamheden zijn van belang om ervoor te zorgen dat de bruggen veilig en efficiënt blijven functioneren.

Blauwe Brug

Er vinden vooral werkzaamheden plaats in de kelders van de bruggen. Daar gaan we de installaties vervan- gen zodat de brug beter werkt en langer meegaat. Tijdens dit werk kan de brug niet open voor boten, behalve op aanvraag. Als de installaties gereed zijn worden deze getest gedurende 3 avonden en nachten op maandag tot en met woensdag tussen 20:00 en 05:00 uur. Tijdens de 3 avonden en nachten zijn de bruggen afgesloten voor wegverkeer.

De planning is als volgt:
Blauwe brug: 18 december –20 december
Wiersebrug: 13 mei – 15 mei 2024
• Doorslagbrug: 4 maart – 6 maart 2024 • Geinbrug: 8 april – 10 april 2024
• Oranjebrug: Juni of oktober 2024.

Omleidingsroutes
Tijdens de verkeersstremming zal er een omleidingsroute worden ingesteld. Er komen borden langs de weg die aangeven waar u naartoe moet. De omleidingsroute kunt u ook inzien op bereikbaarheid via de website van de gemeente Nieuwegein. Ook zullen we ‘s avonds en ‘s nachts geen geluidssignalen gebruiken om ervoor te zorgen dat mensen zo min mogelijk last hebben van het werk dat we doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk