Onderhandelaar en arrestatieteam bij incident op brug tussen Nieuwegein en Vianen

Op de Oude Lekbrug tussen Nieuwegein en Vianen is al een paar uur een politieactie bezig. Er staat een man die van de brug dreigt te springen. De omgeving is afgezet. Een onderhandelaar probeert de man te overtuigen om niet te springen en er is inmiddels ook een arrestatieteam aanwezig.

Rijkswaterstaat is met een boot aanwezig om schepen op de Lek te waarschuwen. Het verkeer op de naastgelegen Jan Blankenbrug mag wel doorrijden. Het fietspad over de oude Lekbrug is door handhaving afgezet.

Ook het hoogtereddingsteam van de brandweer is aanwezig. Zij is gespecialiseerd in klimmen en afdalen op grote hoogten. Ook beschikt dit team over een valkussen om mensen ongedeerd op te vangen.

UPDATE: Rond 18.30 uur besloot de man om van de brug te komen en met de politie mee te gaan. Hij is opgevangen door hulpverleners. Waarom de man tot deze actie kwam is onbekend.

De politie laat ons weten: ‘Woensdag 8 november 2017 kregen mijn collega’s de melding dat er iemand op de oude Lekbrug zou staan. De man stond vlakbij de reling en was daar wat aan het ijsberen. Ze gingen gelijk die kant op want de kans was aanwezig dat het iemand zou kunnen zijn die van de brug af wilde springen en dat moest voorkomen worden. Toen de collega’s bij de brug waren en de man wilden benaderen, bleek dat helaas ook zo te zijn. Hij klom namelijk direct over de reling. Daarna was er nauwelijks contact met hem te krijgen en riep hij meerdere keren dat hij van de brug zou springen.’

‘Op dat moment zorgden de collega’s voor maatregelen zodat als hij zou springen, ze hem zo snel mogelijk konden redden. Ook werd de onderhandelaar erbij gehaald om de man over te halen om maar niet te gaan springen. De onderhandelaar is namelijk opgeleid om bij crisissituaties te handelen. Omdat de man bij zijn beslissing bleef, heeft het arrestatieteam hem uiteindelijk van de brug af kunnen halen. De man is inmiddels overgedragen aan de hulpverlening.

One thought on “Onderhandelaar en arrestatieteam bij incident op brug tussen Nieuwegein en Vianen

  1. P. Inpijn

    Het fietspad over de oude Lekbrug is door handhaving afgezet?
    De hele oude Lekbrug is al zeker vijf jaar helaas met hekken afgesloten.
    Hadden ze die oude brug maar gebruikt voor een fietspad in plaats van dat steile ding er naast!
    Sloop-offertes voor 2018 zijn overigens aangevraagd, is waarschijnlijk 2019 uit de beeld verdwenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk