Katern

Onder de indruk van pestvoorstelling op Oosterlicht

In de week van 18 november hebben vijfdejaars VWO-leerlingen van het Oosterlicht College in Nieuwegein twee toneelvoorstellingen over pesten opgevoerd voor alle brugklasleerlingen van de school. Het doel is brugklassers bewust te maken van de impact van pesten, dat er pesters zijn, maar ook meelopers. En wat kun je doen als je weet dat een klasgenoot wordt gepest?

Twee groepen leerlingen voerden verschillende voorstellingen op. Na elke voorstelling was er voor de brugklassers gelegenheid vragen te stellen. Leerlingen konden ook zelf het podium op na de voorstelling en laten zien hoe het volgens hen beter zou kunnen. Vervolgens werd er in een lokaal onder leiding van de mentor nagepraat. Het napraten was voor sommigen emotioneel. Kinderen herkenden zichzelf of anderen. Op de laatste avond was er een voorstelling speciaal voor ouders en vrienden. Zij hadden na het zien van de voorstelling veel vragen over het pestbeleid op het Oosterlicht.

Het Oosterlicht College heeft een pestprotocol en het onderwerp pesten komt in de mentorlessen van alle leerjaren uitgebreid ter sprake.
Tevens zijn er bovenbouwleerlingen speciaal opgeleid tot Peer Mediator om problemen tussen leerlingen op te helpen lossen.

De vijfdejaars VWO-leerlingen hebben de voorstellingen voor het examenvak CKV drama zelf geschreven en opgevoerd, onder begeleiding van hun dramadocent dhr. J. Mannak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk