Ondanks regen een geslaagde eerste ‘Walk of Peace’ in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag, de laatste zaterdag van september, is traditioneel ter afsluiting van de internationale Vredesweek de ‘Walk of Peace’ gelopen. Een kleine honderd mensen liepen de route. Verschillende organisaties in Nieuwegein hadden de handen inéén geslagen en organiseerden twee routes langs een aantal bijzondere plekken in Nieuwegein die van betekenis zijn voor een vreedzame samenleving. Diverse mensen vertelde iets over deze plekken of deelden hun persoonlijke verhaal.

De noordelijke route werd geopend door GroenLinks raadslid Alma Feenstra, zij is actief lid van de protestantse kerk Nieuwegein Noord. Volgens Feenstra gaat het bij de ‘Walk of Peace’ over verbroedering door samen op te lopen en soms even stil te staan. ‘Een mooie metafoor van hoe wij vreedzaam met elkaar samen kunnen leven’ aldus een van de organisatoren. Zij riep daarbij op om te werken aan vrede door aandacht te geven aan de kleine ontmoetingen. Door nieuwsgierig te zijn naar de mensen om je heen en belangstellend stil te staan bij hun verhalen en ervaringen. Door aandacht te geven aan de mensen op je heen kan je vrede te brengen, was haar oproep.

En dat was ook wat er gebeurde bij deze wandeling. In alle gesprekken onderling én bij de bijzondere plekken. Zo legden pastor Oldenhof en de heer Mohammed el Boubkari van Moskee Sirat bloemen bij het vredesmonument naast de Dorpskerk te Jutphaas.

De ‘Walk of Peace’ is een initiatief van diverse organisaties uit Nieuwegein en werd dit jaar voor het eerst gehouden. De wandeling biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over vrede. Er waren twee routes, een langere route vanuit Nieuwegein Zuid en de Noordelijke route. Bij het Leger des Heils kwamen deze twee routes samen om verder gezamenlijk op te lopen naar de Moskee Sirat aan de Prof. dr. Hesselaan. Daar sloot CDA wethouder Jan Kuiper de wandeling af.

Deelnemende organisaties waren: PKN Nieuwegein-Noord, Nieuwegein Zuid, PKN Hervormd Vreeswijk, de katholieke parochies, evangelische gemeente de Bazuin, het Apostolisch Genootschap, het Leger des Heils, moskee Sirat, Movactor, Gemeente Nieuwegein, Cross-culture en anderen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren