Onbekende McDonalds Nieuwegein geliquideerd

De 29-jarige Abderrahim Belhadj (bijnaam ‘Appie) die maandag werd geliquideerd in een flat Amsterdam Zuidoost stond op een dodenlijst van een bende uit de regio Utrecht. Dat staat op de website ‘vlinderacrime.’ Eerder werden foto’s getoond in opsporing verzocht van twee mannen die mogelijk op een liquidatie lijst stonden van de mannen die vast zitten voor de enorme wapen vondst in Nieuwegein.

De zware wapens bleken te zijn van een zeer professioneel georganiseerde bende, met leden van voornamelijk Surinaamse en Marokkaanse afkomst. Het gaat om inwoners van Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein.

De naam van Belhadj dook vorig jaar op in het onderzoek 26Koper dat werd opgestart na een grote wapenvondst in Nieuwegein. In juli trof de politie daar tientallen handvuurwapens en automatische geweren aan in een loods. Belhadj was op opsporing verzocht te zien naast de man links op de foto terwijl ze samen uit de McDonalds in Nieuwegein kwamen. Niet de man met de baard was doelwit maar Belhadj, deze was al een bekende van de politie en dus nooit hopelijk getoond. De man naast hem is iemand die woont in Marokko.

De verdachten zouden zeker acht doelwitten op het oog hebben gehad en zouden betrokken zijn geweest bij drie liquidaties, waaronder die van de Amersfoorters Samir Jabli en Mohammed Alarasi. ‘Appie’ was al gewaarschuwd door de politie. Hij gaf toen aan dat hij wist dat sprake was van een conflict. De groep verdachten uit het onderzoek 26Koper zit nog vast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk