Omwonenden Handelskade bundelen krachten

Al lange tijd rommelt het aan de Handelskade tussen Vreeswijk en de Lekboulevard. De gemeente Nieuwegein heeft woningen nodig en stimuleert bijna ieder initiatief om het inwonerspeil boven de 60.000 te houden. Ook een braak stuk liggend grond aan de dijk met de Koninginnesluis en de Handelskade, van de familie Huiden, staat ter discussie. Omwonenden zijn tegen bouw van de woningen en denken dat de veiligheid in het geding is. Ook balen ze van dat de woningen op nog geen 10 meter van hun woningen komen te staan.

Op de plek zijn 16 eengezins dijkwoningen en twee onder-een-kap-woningen gepland. De familie Huiden, die de grond heeft een aanvraag ingediend om het bestemmingsplan aan te passen voor woningbouw i.p.v. groen. De buurt is tegen en hebben zich verenigd in SOKH (Stop Ontwikkeling Koninginnesluis Handelskade).

Dijkspecialisten denken dat woningbouw op deze plek kan, maar een gedegen onderzoek ontbreekt nog, De gemeenteraad zal 30 april a.s. beslissen of de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan kan worden opgestart, maar eerst wordt het probleem voorgelegd aan de commissie ROM (Ruimtelijke Ordening en Milieu). Deze vergadering vindt plaats op 23 april aanstaande om 20.00 uur in de raadszaal van het Stadshuis in Nieuwegein. SOKH roept bewoners op om naar deze commissie vergadering te komen en de bezwaren duidelijk te maken.

Eerder heeft een gezamenlijk raadsvoorstel van de CU, CDA en de VSP om bouw op deze plek te ontmoedigen het niet gehaald. Ook de SP wil hier woningbouw want ze ging niet mee in dit voorstel waardoor, op een stem na, het voorstel het niet haalde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk