OM eist 20 jaar voor moord in Nieuwegein

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 20 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man uit Nieuwegein in verband met een moord en verboden wapenbezit. De eis van het OM tegen de 53-jarige man valt daarmee aanzienlijk hoger uit dan de 10 jaar die de rechtbank in Utrecht hem eerder had opgelegd.

Tegen die uitspraak waren zowel het OM als de man, W. van D., in beroep gegaan. Van D. wordt ervan verdacht op 5 augustus 2009 op een kruising bij winkelcentrum Hoogzandveld uit zijn auto te zijn gestapt en een 55-jarige man uit het Brabantse Cuyk te hebben neergeschoten. Het slachtoffer zou Van D. al Jaren hebben geterroriseerd naar aanleiding van een ruzie. De twee kennen elkaar uit het criminele circuit.

Van D. beroept zich op noodweer, maar volgens het OM had Van D. zelf de confrontatie gezocht. Vooral het grote risico dat omstanders liepen bracht het OM tot de hoge eis. Het OM had voor de rechtbank vijftien jaar cel geëist. De Utrechtse rechtbank weerlegde de claim dat het slachtoffer had geschoten niet, maar meent dat Van D. met een doorgeladen vuurwapen de confrontatie had gezocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk