Officiële oprichting ‘Vrienden van het Automotive College’ Nieuwegein

Het samenwerkingsverband ‘Vrienden van het Automotive College’ tussen de mobiliteitsbranche sector personenwagens in de regio Utrecht en het Automotive College van ROC Midden Nederland is sinds eind augustus een officiële vereniging. Hiervoor werkten het bedrijfsleven en het Automotive College in Nieuwegein al ruim twee jaar intensief samen.

Het uiteindelijke doel van de samenwerking is goed onderwijs dat nog beter aansluit op de praktijk. Studenten worden opgeleid tot de medewerkers van de toekomst en kunnen als ze hun opleiding hebben afgerond direct aan de slag. Betrokken dealers geven samen met het college in co-creatie het onderwijs vorm, overleggen over de inhoud van de lesprogramma’s en de technische ontwikkelingen in de branche. De ambitie is om op korte termijn ook ‘Vrienden’ aan te trekken vanuit de transport en logistiek branche.

Ambitieuze doelen ‘Vrienden van het Automotive College’
De oprichting van de vereniging is een volgende stap in de samenwerking tussen het Automotive College en verbonden bedrijven. De vereniging heeft ambitieuze doelen voor de regio Utrecht:

  • Een nauwere samenwerking om te komen tot goed gekwalificeerde medewerkers.
  • Het in co-creatie verbeteren van onderwijs, om studenten op te leiden tot het benodigde nivea van kwalitatief goede beroepsbeoefenaars
  • Het innemen van gemeenschappelijke standpunten in regionale vraagstukken.

Eerder werkte het collectief al nauw samen aan de invulling van de keuzedelen voor studenten, een banenmarkt, verbeterde roostering, onderzoek naar en verbetering van de slagingspercentages. Voor de komende periode staan de volgende onderwerpen op de agenda: verbetering van het beroepsbeeld bij vmbo-ers, stages voor docenten, sollicitatietrainingen en trainingen voor leermeesters.

Deelnemers ‘Vrienden van het Automotive College’
Er is al een grote groep bedrijven betrokken bij Vrienden van het Automotive College. Het bestuur van de vereniging bestaat uit vertegenwoordigers van Autoboulevard Vechtstreekdealers, de Schakel Autogroep, E&R Opleidingen en het Automotive College. Innovam, opleider in de mobiliteitsbranche, heeft het traject ondersteund. De volgende bedrijven zijn eveneens aangesloten of gaan zich op korte termijn verbinden:

Amega Groep B.V.
Vakgarage Autoweerd B.V.
Autobedrijf Cluistra
Autoservice de Kemp B.V.
Bosch Car Service van Kuilenburg B.V.
De Waal Autogroep (Druten) Service
Garagebedrijf Schouten
Honda de Bois
Hyundai Wittenberg
KwikFit
Muntstad
Nefkens Midden B.V.
Norbert Driessen Woerden B.V.
Stam Autobedrijven
Stern Auto
Vakgarage Verbree IJsselstein
Van Oord Leidsche Rijn BV

Foto van het eerste bestuur met v.l.n.r.: Ruud van Diemen, directeur Automotive College, Anja Severs, directeur organisatiebureau Pronto, Arrianne van Es, personeelsfunctionaris Schakel Autogroep en Imre ten Pas van E&R Opleidingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren