Katern

Oefening brandweer bij Kinderboerderij

Bezoekers van Kinderboerderij IJsselstee keken vorige week woensdagochtend verbaasd op toen er rook vanuit de geitenstal van de kinderboerderij kwam en de Brandweer kwam aanrijden. Gelukkig was er niets mis, het ging om een realistische oefening waarbij de Brandweer en de gemeentelijke Bedrijfshulpverlening (BHV)samenwerkten.

Om de oefening levensecht te maken, was er een scenario bedacht dat er brand zou zijn in de geitenstal en dat er twee medewerkers onvindbaar waren. De rook kwam in dit geval uit een rookmachine en de twee medewerkers waren oefenpoppen. Medewerkers van de gemeente en bezoekers werden geëvacueerd en opgevangen in het Milieu Educatie Centrum waar de kinderen een zakje chips kregen. Iets later mochten ze ook weer terug naar de kinderboerderij waar ze konden zien hoe de brandweer oefende. Zo te zien vonden de kinderen het allemaal prachtig: een grote rode brandweerauto, en brandweerlieden met helmen, brandslangen, zuurstofmaskers enz.

De gemeentelijke BHV stelt zich ten doel om ieder jaar tenminste 1 keer op elke locatie een ontruimingsoefening te houden. In dit geval was dat in nauwe samenwerking met de Brandweer. Ontruimingsoefeningen zijn altijd nodig om ervoor te zorgen dat bezoekers en medewerkers van gemeentelijke locaties goed weten te handelen bij calamiteiten zoals brand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren