Expositie Nora Baetens in Museum Warsenhoeck

Van 1 oktober 2017 tot 10 januari 2018 exposeert Nora Baetens haar keramiek op de kunstzolder in Museum Warsenhoeck. De expositie is op zondag 1 oktober jl. feestelijk geopend. Reden om onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers langs te sturen.

De belangrijkste inspiratiebron voor Nora Baetens is de natuur. Organische vormen die ze vindt tijdens struintochten in de natuur gebruikt ze in haar werk. Dat kunnen cactusvormen, zaaddozen en stenen zijn. Ook brengt een herinnering, een tekst van een liedje, een gedicht of een gebeurtenis haar ertoe om een beeld op een bepaalde manier vorm te geven. Dat gebeurt vaak heel intuïtief. In al haar werk streeft ze naar contrasten, daarom combineert ze klei ook met andere materialen. Nora Baetens heeft al diverse malen geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Nora: ‘De natuur is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dat komt omdat ik ben opgegroeid in een prachtig coulissenlandschap: de Graafschap. Voor mij kan geluk bestaan uit het plukken van veldboeketten, het struinen in de bossen, banjeren langs zee, fotograferen van kwallen op Schiermonnikoog en met allerlei vondsten terugkeren. Ik word getroffen door de onverwachte rijkdom van verschillende landschappen. Vondsten dragen hieraan bij: schelpen, sponzen geraapt op het strand van Corn Island (Nicaragua), half vergane cactusresten op La Palma, verweerde stukken agaven in Griekenland, luffa’s in Egypte. De natuur geeft je het gevoel deel uit te maken van een groter geheel.’

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Na 1 november is dit van 14.00 tot 16.00 uur. Het adres is Geinoord 11 Nieuwegein, in het Natuurkwartier in Park Oudegein.

Een werk van Nora Baetens

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren