Noorwegen geweldige ervaring

Afgelopen zondag kwamen 14 leerlingen en enkele leerkrachten van de Prinses Margrietschool terug uit Noorwegen, vol verhalen over hun bezoek aan de school in Tjøme in Noorwegen. De kinderen verbleven 5 dagen in een gastgezin en gingen overdag naar school, waar ze samen waren met kinderen van scholen uit België, IJsland en Cyprus.

Noah was onder de indruk van de ruimte in en rondom de Noorse school. “Er was volop speelruimte, een eigen tuin en veel lokalen, waaronder een lokaal voor houtbewerking en een keuken voor kookles”, vertelt hij. “Ik vond het bijzonder dat we geen schoenen aanmochten in de school”, vult Amber aan. Juf Bea was enthousiast over de buitenlessen. De kleuters gingen aan het werk in de tuin en de leerlingen uit de verschillende landen gingen varen en kregen roeiles.

De Margrietschool werkt al vele jaren samen met scholen in Europa. De belangrijkste doelstelling is kinderen te leren over de gewoonten en cultuur in andere Europese landen en het Engels leren spreken en toepassen.

Op de vraag wat de kinderen het meest bijzonder vonden, antwoorden de meesten: “De grote huizen van hout, soms op de rotsen gebouwd en overal verspreid. Ik heb geen flat gezien!” zegt Merel. “Ook bijzonder dat er al om 11.00 uur geluncht wordt en ze 4x op een dag eten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk