Nominaties Fairtrade Awards bekend

De jury van de Fairtrade Award die tijdens de Nieuwegein Awards op 1 februari 2014 worden uitgereikt, heeft uit de aanmeldingen drie genomineerden gekozen. Bij de keuze is gekeken naar de eerder vastgestelde criteria waarin onder andere zichtbaarheid (van gebruik) van fairtrade belangrijk werd gevonden alsook een voorbeeldfunctie binnen het type organisatie. De jury heeft haar keuze hierdoor laten vallen op de Emmauskerk, Lunchroom Fair’s en Atletiekvereniging Atverni.

De jury koos voor de Emmauskerk omdat zij niet alleen fairtrade koffie en thee schenken, maar ook fairtrade sappen en suiker gebruiken. Daarnaast besteedt de Emmauskerk periodiek aandacht aan het belang van fairtrade in haar kerkblad. Hierin bekleedt ze een voorbeeldfunctie voor andere kerken.

Lunchroom Fair’s kon volgens de jury zeker ook niet ontbreken: het overgrote deel van de producten die gebruikt worden zijn fairtrade: van koffie tot aan de bedrijfskleding. Daarnaast draagt Fair’s het gebruik van fairtrade producten zeer zichtbaar en actief uit.

Atletiekvereniging Atverni is de eerste sportclub in Nieuwegein die fairtrade koffie en thee schenkt en is daarmee een voorbeeld voor andere sportclubs. Ook blijven ze nadenken over andere mogelijkheden om fairtrade te handelen door bijvoorbeeld samen met hun kleding sponsor kritisch te kijken of de gebruikte sportkleding onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden gemaakt zijn.

De jury van van de Fairtrade Award bestaat uit het bestuur van de Stichting Fairtrade met Annelies Heeres als voorzitter en Hans Reusch, wethouder Duurzaamheid. Uit de drie genomineerden zal deze jury de uiteindelijke winnaar kiezen die op 1 februari tijdens de gala bijeenkomst de Award uitgereikt zal krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk