Katern

Nominatie voor het Groene Lintje

Het Groene Lintje is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. Op vrijdag 5 juni is het Wereldmilieudag. Op die dag wordt door diverse afdelingen van GroenLinks waaronder ook Nieuwegein het Groene Lintje uitgereikt. Met het uitreiken van het lintje wordt iemand of een organisatie op een leuke manier in het zonnetje gezet die zich heeft ingezet voor natuur en/of milieu. Te denken valt hierbij aan initiatieven voor de aanleg van een stads-groentetuin, het plaatsen van zonnepanelen, energiebesparende maatregelen of het nemen van initiatieven die ook andere aansporen duurzamer of groener te doen of te denken.

De inwoners van Nieuwegein kunnen een kandidaat of organisatie voordragen die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de natuur en het milieu. De voordracht met motivatie kan worden ingediend voor 16 mei aan: nieuwegein@groenlinks.nl. Uit de lijst van kandidaten/organisaties wordt door een jury, bestaande uit de winnaar van vorig jaar en een afvaardiging vanuit het bestuur en de fractie, de uiteindelijke winnaar aangewezen.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet de genomineerde (individueel of als organisatie) op vrijwillige basis, op een bijzondere manier, zich hebben ingezet voor de natuur en/of milieu. De genomineerde onderscheidt zich van anderen door zich op inspirerende wijze en met persoonlijke passie in te zetten voor zijn/haar initiatief dat impact heeft / zichtbaar is voor een groter publiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren