Nog veel onduidelijkheid omtrent Parkeerservice in Nieuwegein

D66 Nieuwegein laat onze redactie weten de ontwikkelingen bij Parkeerservice nauwgezet te volgen. Immers, vorig jaar moest de gemeente Nieuwegein 296.000,- euro bijbetalen vanwege de precaire financiële situatie bij Parkeerservice. Om financieel gezond te raken, had Parkeerservice (een coöperatie van 16 deelnemende gemeenten, waaronder Nieuwegein) het voornemen om de kosten op een andere manier te verdelen over de gemeenten. Daar konden de deelnemende gemeenten het destijds niet over eens worden. Deventer is inmiddels uit Parkeerservice gestapt, waarmee het collectief op 15 komt. De reden voor Deventer is dat de haar toegerekende extra kosten niet in verhouding staan tot de omvang van de producten en diensten die zij afneemt.

Eerder bleek dat toenmalig verantwoordelijke wethouder in Nieuwegein, Peter Snoeren ook van de D66, beter toezicht had moeten houden. De oude directie van ParkeerService werd op non-actief gesteld. Jan Dirk Nijkamp, interim directie, liet toen weten dat Nieuwegein nooit de kostprijs heeft gecorrigeerd naar inflatie, waardoor de kosten stegen maar de inkomsten niet. ‘Hierdoor was de gemeente zelf verantwoordelijk voor het ontstane verlies’ aldus toen Jan Dirk Nijkamp tegenover onze redactie.

Mede op verzoek van de gemeente Nieuwegein is onderzoek ingesteld naar de verdeling van indirecte kosten onder de leden van Parkeerservice. In juni 2018 zou de uitkomst van dit onderzoek beschikbaar zijn. Dit onderzoek zou in de Algemene Ledenvergadering van Parkeerservice in die maand aan de orde komen, waarna de gemeenteraad van Nieuwegein geïnformeerd zou worden. ‘Tot op heden is er geen informatie ontvangen over de uitkomst van het onderzoek’ aldus fractievoorzitter Tom Verhoeve van de D66 in Nieuwegein. ‘Daarom hebben wij het college verzocht onze vragen te beantwoorden, gesteld in deze artikel 42 brief.

De D66 wil met name weten waarom zij nog niet geïnformeerd is en in hoeverre er inmiddels zicht is op de financiële risico’s en de effecten van de transitie. Dit kan impact hebben op de Nieuwegeinse parkeerexploitatie. Mede ook doordat Deventer weggevallen is uit de coöperatie Parkeerservice. Ook wil zij weten welke diensten er worden afgenomen en hoe de verdeling van de kosten zijn tussen de leden van Parkeerservice.

Er hangt veel duisternis over de Parkeerservice. Eerder werd door de gemeenteraad gedreigd met een Wet Openbaarheid Bestuur verzoek(WOB) om inzicht te krijgen in de financiën situatie van Parkeerservice. Maar het college vond toen dat de financiële gegevens vertrouwelijk waren, maar raadsleden konden die wel komen inzien.

2 thoughts on “Nog veel onduidelijkheid omtrent Parkeerservice in Nieuwegein

  1. hessel

    MAAK DE FINANCIËLE CIJFERS VAN DE PARKEER SERVICE OPENBAAR bekend, de inwoners van Nieuwegein hebben hier recht op. Wij willen weten of e.e.a. kosten dekkend is of dat er misschien zelfs een positief resultaat per jaar is.

  2. Murat Efe Erciyes

    296.000 bijbetalen ???? Voor wat gemeente verdient toch al genoeg aan parkeren in en rond garages wat zijn de kosten ?? Als de kosten echt zo hoog zijn .. laat dan lekker vrij en gratis parkeren .. geen gedoe met poortjes of automaten of parkeercontroleurs die ook betaald moet worden..
    Heeft iedereen bij baat de ondernemers , de burgers, de gemeente win win voor iedereen!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren