Nog een verkiezingsrel in de Nieuwegeinse politiek

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen hebben kandidaat-raadsleden het met elkaar aan de stok in Nieuwegein. Afgelopen maandag maakten wij al als eerste bekend dat twee kandidaat-raadsleden voor ieders Belang de partij hebben verlaten, nu zorgt raadslid Bakhtali van Stadspartij Núwegein weer voor enige aandacht. Aanleiding is een flyer die de lokale partij Núwegein door sommige brievenbussen heeft gegooid.

Daarin uit Haseena Bakhtali, die momenteel namens Núwegein in de gemeenteraad zit, stevige kritiek op PvdA-wethouder Hans Adriani die “illegaal, stiekem en voor vriendenprijsjes” kostbare grond verkocht zou hebben. ChristenUnie-lijsttrekker Martin Monrooij wordt onder meer beschuldigd van declaratiefraude.

VOLSTREKT ONWAAR
Monrooij is boos over de flyer. “De beschuldigingen zijn volstrekt onwaar. Volgens mevrouw Bakhtali ben ik de grootste crimineel van Nieuwegein. Ze leeft in een fantasiewereld.” De ChristenUnie-politicus overweegt juridische stappen. “Dit is smaad.”

BIZARRE BESCHULDIGING
Hans Adriani is momenteel wethouder én lijsttrekker van de PvdA. Hij benadrukt dat de gemeenteraad zich al heeft uitgesproken over zijn vermeende frauduleuze handelen. “32 van de 33 raadsleden vonden dat toen een bizarre beschuldiging.”

Op de flyer van Bakhtali wil hij verder niet inhoudelijk reageren. “We zijn vooral met onze eigen campagne bezig. Als de verkiezingen voorbij zijn ga ik eens kijken wat iedereen over mij geschreven heeft.”

REACTIE BAKHTALI
Bakhtali laat weten dat de beschuldigingen niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen. “Het is strafbaar om te zeggen dat iemand fraude heeft gepleegd terwijl die dat niet heeft gedaan. Ik heb er bewijs voor.”

De verkiezingen staan morgen op het programma. Bij de vorige gang naar de stembus haalde Núwegein één zetel in de Nieuwegeinse gemeenteraad.

4 thoughts on “Nog een verkiezingsrel in de Nieuwegeinse politiek

 1. Herman

  Stelletje ratten zijn het allemaal. En dan het raar vinden als de burgerij de verbondenheid met de Politiek kwijt raakt.

 2. Els

  Mevrouw Bakhtali heeft al jaren ruzie met iedereen. Zij zou beter een kunnen omzien naar een andere baan

 3. jacobus

  Mevrouw Bakhtali moet zich schamen om deze onzin rond te strooien, Dhr M v Monrooy , is goud eerlijk en zal dit nooit doen.

  Deze vrouw heeft met iedereen wat Gehad, en wordt niet serieus meer genomen.

  Ook over de dhr Hans Adriani ,verteld zij onzin wat zeker niet waar is.

 4. Johannus

  Het heeft mij op het laatste moment doen besluiten juist op Hans Adriani te stemmen. Mevr. Bakthali moet maar eens over zichzelf gaan nadenken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren