Nobelprijswinnende kennis toegankelijk gemaakt in Nieuwegein

SKF, de Zweedse Kogellager Multinational, bestaat 100 jaar. Dat wordt dit voorjaar gevierd. Ter gelegenheid van dit jubileum gaf Prof. Dr. Dan Shecktman, Nobelprijswinnaar in de Chemie 2011, donderdag 20 februari j.l. een lezing bij SKF in Nieuwegein. SKF heeft onlangs bekend gemaakt dat het in Nieuwegein het nieuwe Europese Research en Development Centre gaat vestigen. Een hoogwaardig internationaal onderzoeksinstituut met contacten in de top van de wetenschappelijke wereld. De lezing van Shecktman past in die ambitie.

Dan Shecktman maakte Nobelprijswinnende kennis toegankelijk aan zijn gehoor. Dat gehoor bestond o.a. uit: SKF-werknemers en relaties, Cals VWO-leerlingen, Wetenschapsmensen uit Nederland, Italië en Israël, een vertegenwoordiging van de Zweeds/Nederlandse Kamer van Koophandel en de wethouder economische zaken van Nieuwegein Johan Gadella.

Nieuwegein is voor de Zweedse partners een unieke stad. “qua ligging, sterk hoger onderwijs&wetenschap, logistieke prestaties, flexibele hoogwaardige arbeidsmarkt, Hoogwaardige meertalige professionals en lokale daadkracht.” Een vestigingsplaats met potentie!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk