Veel activiteiten in Nieuwegein gaan niet door vanwege Coronavirus

Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. “Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niets belangrijker dan gezondheid”, stelt waarnemend directeur Marc van Hal.

Voor komende vrijdag en zaterdag stond de 16e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, gepland. Er stonden landelijk zo’n 8.700 klussen gepland waarbij mensen iets goeds konden doen voor een ander. Tijdens NLdoet in Nieuwegein staan bijna 40 klussen ingepland bij diverse maatschappelijke organisaties. Door de maatregelen zullen deze klussen verplaatst worden.

Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein, laat weten dat, na overleg met de gemeente Nieuwegein, het advies wordt opgevolgd van NLdoet Nederland en NLdoet zal worden afgelast komend weekend in Nieuwegein. ‘De gemeente volgt het advies van het RIVM en ook dus nu van NLdoet Nederland.’ Het is onbekend wanneer de klussen, die gepland stonden voor dit weekend, zullen worden uitgevoerd.

Van Hal: “NLdoet staat voor sociale verbinding. En dat strookt niet met de oproep tot sociale onthouding. Het coronavirus heeft grote invloed op de samenleving. Mensen die al weinig sociale contacten hebben, ervaren door deze uitbraak nog meer een gevoel van eenzaamheid. Organisaties die zich inzetten voor anderen en die volledig op vrijwilligers draaien, hebben nu veel minder handen die mee kunnen helpen. We willen iedereen in Nederland dan ook oproepen tijdens deze pandemie om te kijken naar mensen die hierdoor geraakt worden. En daarbij de adviezen van het RIVM te volgen. Verbinden en elkaar helpen zal iedere dag cruciaal zijn de komende maanden.”

Dag van Rijnenburg afgelast
Ook de organisator van de Dag van Rijnenburg heeft helaas moeten besluiten om de informatieavond ‘Praat mee over de kansen die Rijnenburg biedt!’ op donderdag 19 maart niet door te laten gaan.

“Dit heeft alles te maken met het coronavirus. Er is geen officieel advies om evenementen buiten Noord-Brabant af te lasten, maar we zien de zorgen in de maatschappij en zien ons genoodzaakt om onze verantwoordelijkheid te nemen. We hopen dat de zorgen over het nieuwe coronavirus snel verleden tijd zijn, zodat wel alsnog met jullie in gesprek kunnen over de kansen van Rijnenburg.” Een nieuwe datum voor deze bijeenkomst is vooralsnog niet bekend.

Wilt u een evenement bijwonen de komende dagen dan is het raadzaam om eerst contact op te nemen met de organisatie van het desbetreffende evenement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren