NL Doet; onderhoud en vernieuwing bij de Bouwspeeltuin Nieuwegein

Na 2 jaar van beperkingen kon NLdoet eindelijk weer plaatsvinden. En in Nieuwegein werd daar enthousiast gebruik van gemaakt. Zo’n 25 organisaties ontvingen 195 vrijwilligers voor leuke klussen. Op vrijdag 11 maart jl. staken vooral studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein hun handen uit de mouwen. Op zaterdag 12 maart gingen andere inwoners van Nieuwegein aan de slag.

Mooie klussen bij basisscholen
Met een korte speech gaf burgemeester Frans Backhuijs vrijdagmorgen 11 maart op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein het startsein voor NLdoet in Nieuwegein. Vervolgens waaierden de studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening uit naar diverse basisscholen, de museumwerf, de ruilfabriek, de bibliotheek en 2 zorgcentra om te helpen bij diverse klussen. Gelukkig scheen de zon uitbundig, want er moest bij veel projecten worden getuinierd en geschilderd.

Bij Bouwspeeltuin Bouwgein werd gewerkt aan de aanleg van geveltuinen die dankzij een financiële bijdrage van het Oranje Fonds en Geins Geluk (Gemeente Nieuwegein) aangelegd kunnen worden. Onze fotograaf Paul Oor was aanwezig voor een foto-impressie van de activiteiten in Batau Noord.

Door het verwijderen van de tegels rondom het gebouw aan de Hoveniersweide is er nu ruimte voor (inheemse) bloeiende planten en het regenwater wordt zo beter gebruikt terwijl de kinderen kennis maken met beestjes en eetbare vruchten. Naast deze vernieuwing werden door de vrijwilligers veel onderhoudsklussen van de lijst afgestreept.

Binnen werd geschilderd, buiten werd het terrein opgeruimd en het buitenmeubilair weer eens goed schoongemaakt. Natuurlijk werd iedereen beloond met een fijne lunch waarna alle klussen werden afgemaakt.

Ondanks het prachtige weer en de gezellige samenwerking was de oorlog in de Ukraine niet hemaal uit gedachten. De kinderen hadden het initiatief genomen om in de Bouwgein-keuken koekjes te bakken. Niet voor zichzelf, maar voor de verkoop waarvan de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers uit de Ukraine.

Heeft u ook een klus verricht tijdens NLDoet? Stuur ons dan uw verhaal en de foto’s. Dat mag naar redactie@pen.nl of via onze schrijf mee pagina.

Voor alle vrijwilligers was het heerlijk om in de frisse buitenlucht aan de slag te gaan. Door de sombere winter, de spanningen rondom Oekraïne en de voorbijgaande coronajaren was er duidelijk veel behoefte om lekker zorgeloos te klussen. Vanwege de toenemende coronacijfers moesten enkele zorginstellingen helaas ook dit jaar verstek laten gaan bij NLdoet. 

NLDoet in Vreeswijk
De Rotary Nieuwegein heeft ruim 400 wafels gebakken in Fort Vreeswijk. Buurthuis Vreeswijk heeft die zelf met koffie/babbeltje/flyer in de buurt rondgebracht met name bij senioren en anderen die door het Coronavirus niet meer in buurthuis Fort Vreeswijk en elders kwamen.

De mensen die uitgenodigd worden voor activiteiten kunnen zo nodig gehaald worden met nog aan te schaffen ‘golfkarretje’. Het buurthuis in Vreeswijk was erg blij met Rotary als wafelbakkers en kregen een dikke vette voldoende voor (de smaak van) de wafels!! Onder de muziekale klanken van Draaiorgel de Pekinees werden de wafels rondgedeeld! De foto’s hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk