Katern

NK schoonspringen

Op 2, 3 en 4 juni worden in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein zal hieraan deelnemen met maar liefst 13 springers. Om deel te nemen aan de finales zullen in de ochtenden voorrondes worden gehoudenen. Uiteindelijk mag de top 6 ’s middags meedoen aan de finale.

In de C-groep (13 jaar en jonger) zal Sureka voor het eerst deelnemen namens Aquarijn. Voor Joy en Yuna wordt het de 2de keer dat ze op een NK staan. Beide meisjes hebben op internationale wedstrijden de afgelopen maanden goed gepresteerd en de verwachting is dat beide meisjes de finales zullen halen.

In de B-groep (14 en 15 jarigen) zullen Mika en Lars deelnemen. Mika is recent 14 geworden en maakt zijn debuut in deze groep. Lars is in september begonnen met schoonspringen en is nu al in staat op op 3 onderdelen deel te nemen.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) doen maar liefst 3 meisjes en 4 jongens van Aquarijn mee aan het NK. Aiden maakt haar debuut in deze groep en voor Nica en Iris zal het de laatste keer zijn dat ze deelnemen bij de junioren. In 2024 worden ze senior.

Daan en Matthew waren vorig jaar zeer succesvol op het NK en dat wordt dit jaar ook verwacht. Zij zullen zowel bij de junioren, als bij de senioren meespringen. Voor Kayra wordt het zijn laatste jaar als junior. Samuel doet, na een ernstige knieblessure (in december knieschijf uit de kom), weer mee op 1 onderdeel.

Oona zal op de 1 en 3 meter deelnemen in de open klasse. Nica zal zich aansluiten op de 1 meter lanken Iris op de 3 meter. Daphne Wils ia de grote afwezige, zij is 2 weken geleden geopereerd aan haar schouder en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Op de foto de NK-springers van Aquarijn met sponsor Ron Wallegie die voor de nieuwe pakken heeft gezorgd

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk