Nijntje kijkt weer uit over de Sluyterslaan in Jutphaas

Het Utrechtse kunstenaarscollectief De Strakke Hand heeft een nieuwe kunstwerk gemaakt op de Sluyterslaan in Jutphaas/Wijkersloot. Op de begane grond van één van de gevels van de flats is een afbeelding te zien van Nijntje met enkele dieren. Natuurlijk in de bekende felle kleuren. De opdrachtgever is Mitros, de eigenaar van de flats aan de Sluyterslaan.

De Strakke Hand is een kunstenaarscollectief dat zich verenigt in de liefde voor het creëren. Een bedrijf opgestart ten tijde van crisis om met vernieuwing, originaliteit en creativiteit een lichtpunt te brengen in donkere dagen. Door het nemen van risico’s en het aangaan van nieuwe uitdagingen willen de kunstenaars van het collectief het verschil proberen te maken en elke dag anders te laten zijn. ‘Momenteel werken 13 man bij het bedrijf’, aldus de oprichter Michiel Meulemans tegenover onze redactie.

Dat het werk van Nijntje komt op deze gevel van de flat aan de Sluyterslaan is niet vreemd. Zo’n 15 jaar geleden hadden de bewoners de gevel ook al een keer beschilderd met het werk van Nijntje. ‘Dat was aan vervanging toe. Hier en daar zag je nog wel wat van de muurbeschildering, maar de vellen hingen er bij’ aldus Meulemans.

Buurtbeheerder Max van der Peet van Mitros nam samen met de bewoners het initiatief om de flat weer te verfraaien. Enkele bewoners die toen de muur hadden beschilderd waren ook aanwezig bij het uitwerken van het idee. Nadat De Strakke Hand het concept verder had uitgewerkt, kreeg het de goedkeuring van Mercis BV. Dit bedrijf beschermd de werken van Dick Bruna’s Nijntje.

‘Het ontwerp is van afstand goed zichtbaar en neemt de kinderen mee in de belevenis, bedoeld door Dick Bruna’ aldus Meulemans. Het kunstwerk zat er in 1 dag op met een team van acht man. Het prepareren van de muur kostte iets langer, twee dagen.

Onze fotograaf Jordi Jupijn maakte onderstaande foto’s hoe Nijntje uit kijkt over de Sluyterslaan in Jutphaas/Wijkersloot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk