Nieuws rondom huishoudelijk afval

Op Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) vindt geen inzameling plaats van huishoudelijk afval. Dit geldt zowel voor de containers (kliko’s) als voor de boven- en ondergrondse verzamelcontainers. Het recyclingstation en Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zijn op Tweede Pinksterdag gesloten.

Andere inzameldag
De container(s) die RMN normaal gesproken op deze maandag leegt, worden nu op een andere dag geleegd. Deze inhaaldag kan zowel voor als na Pinksteren zijn. Kijk voor uw juiste inzameldag op de digitale inzamelkalender of in de RMN-app. De container moet ook op de inhaaldag vóór 07.30 uur aan de weg staan.

Recyclingstation aan Utrechthaven tijdelijk langer open op zaterdag
U kunt als inwoner van Nieuwegein tot 31 juli op zaterdag tot 17.30 uur uw grof afval wegbrengen. Het recyclingstation aan de Utrechthaven 3 heeft tijdelijk op zaterdags haar openingstijden verruimd. In de ochtend op zaterdag is het recyclingstation ook tijdelijk eerder open namelijk om 08.30 uur.

Grote toeloop
Met deze langere openstelling hoopt Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) de grote toeloop van bezoekers en de aanhoudende drukte beter op te vangen. Door de coronamaatregelen wordt telkens een beperkt aantal bezoekers op het station toegelaten. Dit veroorzaakt helaas langere wachttijden. Na 31 juli opent het recyclingstation zaterdags vanaf 08.30 uur tot 16.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk