Nieuwjaarsborrel

De VVD-fractie vindt het belangrijk om uw mening te horen. Als VVD doen we dit actief. Een ieder is welkom op onze fractieavond. Rond “Nieuwegein Kiest” was het zelfs zo druk dat we een extra weekend hebben gepland om iedereen de mogelijkheid te bieden om zijn verhaal te doen.

Een ander zeer gezellig platform om u te ontmoeten zijn de recepties. Als ik tegen vrienden zeg dat ik naar een receptie ga, roepen ze direct: ‘Ga je weer aan de drank!’ Maar zo is het natuurlijk niet. Recepties zijn de kans voor u en belangenorganisaties om ons, de politiek, te informeren en te polsen. Ik wil u een aantal leuke ontmoetingen van de afgelopen nieuwjaarsrecepties niet onthouden.

Op de receptie van de gemeente Nieuwegein kwam ik onder andere het comité van het Hospice Nieuwgein tegen. 2004 Is voor hen een zeer goed jaar geweest. Veel geld is er binnen gekomen voor het Hospice. Ze hebben zelfs twee panden gekocht in Blokhoeve Noord. Vroeger noemden we dit Blokhoeve Buiten, maar dat was verkoop technisch beter heb ik ook vernomen op een borrel. Het gaat goed vertelden ze mij. Ze waren erg blij met het geld van de gemeente. Er is nog wel geld nodig, maar dat zien ze met vertrouwen tegemoet. Het bedrijfsleven maar ook particulieren vinden het een goed doel en steunen het Hospice.

Verder sprak ik een bewoner die veel overlast ondervindt op de Hildo Kropstraat. De VVD is er van overtuigd dat door een harde aanpak richting de ondernemers daar, het veiligheidsgevoel toeneemt. De bewoner gaf ook aan dat de inval van de politie in een pand aan de Hildo Kropstraat voor hun een duidelijk signaal is dat het voor de gemeente nu wel duidelijk is dat we daar een probleem hebben. Dat vind ik belangrijk om horen, want het was vooral de VVD samen met het CDA die daadkrachtig optreden van de politie wenst.

Natuurlijk kwam ook ons meest favoriete onderwerp van 2004 in veel van deze gesprekken aan de orde: hobbel- en bobbelgein, de drempels dus. Die slag hebben we als VVD verloren, wij hebben er nooit in geloofd, maar ze liggen er en nu dus moeten we er maar wat van maken. In een gesprek vertelde een inwoner ook nog even dat de rising step op de Utrechtsestraatweg het weer eens niet doet. Deze rising step kost ons, de gemeente, en u dus veel geld, want steeds moeten wij hem weer repareren. Daar had toch al lang een camera boven moeten worden gehangen en iedere keer als de rising step weer vernield is verhaal je de schade op de dader. Dit zal wel weer een te simpele oplossing zijn.

Iemand uit het onderwijs was blij dat er deze kerstvakantie niets met zijn school is gebeurd. Hij vertelde me dat schoolgebouwen vaak het doellid zijn van baldadigheid, ruiten ingooien of brandstichting Dat zou ik zelf criminaliteit willen noemen maar de boodschap is duidelijk. De VVD zou graag op dit punt zien dat er hekken om schoolgebouwen worden geplaatst. Dit verminderd de criminaliteit. De impact van een brand maar zelfs van een steen door de ruit op leerlingen en onderwijspersoneel is zeer groot. Verder zijn de kosten voor de gemeenschap door vernielingen aan schoolgebouwen aanzienlijk.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging Industrie en Handel sprak ik de voorzitter van de vereniging, die mij vertelde dat zijn werknemers erg blij zouden zijn als de bouw van de binnenstad nu echt van start ging. Ik kan me daar natuurlijk volledig bij aansluiten en ben blij met dit soort signalen.

Voor 2005 wens ik u alle goeds en dat onze gemeente maar geen Tokkie-Town mag worden.

Edwin van Straten

VVD-Raadslid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren