Nieuwjaars-Bachconcert in de Dorpskerk in Nieuwegein

Onder de titel ‘De beste wensen van Bach!’ wordt er op zondag 8 januari aanstaande een kamermuziekconcert georganiseerd in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Nieuwegein.

Het concert wordt gegeven door het Gheyn Consort, een ensemble dat naast een vaste kern werkt met gastmusici. Deze keer bestaat het ensemble uit Annoesjka Cabo (solo viool), Arwen Terlou en Wouter Groesz (viool), Barbara Bekhof (altviool), Guus Fabius (cello) en Arno van Wijk (klavecimbel).

Op het programma staat muziek van de grootste componist die ooit geleefd heeft: Johann Sebastian Bach. Er klinken twee werken voor viool solo met begeleiding van klavecimbel en strijkers alsook een concerto voor solo klavecimbel en strijkers.

De Dorpskerk is vanwege haar intieme karakter en goede akoestiek zeer geschikt voor muziek in kleinere bezettingen, zoals kamermuziek en muziek voor kleine(re) vocale ensembles. Vanwege de hoge energieprijzen staat de thermostaat op max. 15 graden. Een warme trui wordt dus aangeraden! Het concert begint om 16.00 uur, de entree is € 10,00. Kaartverkoop aan de kassa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk