Nieuwegeinse zamelt geld in voor Nederlandse kinderen in armoede

De 36-jarige Nieuwegeinse Noesa den Hartog zamelt met haar pas opgerichte stichting ‘Doneer Je Kerstcadeau’ geld in voor kinderen uit Nederland die leven in armoede. Zij wil hiermee jaarlijks rond de Kerst hoop, liefde en blijdschap bieden aan een doelgroep die leeft in armoede. Het doel is om geld in te zamelen voor 20.000 cadeaubonnen. Inmiddels kan ze al een kleine 300 kinderen blij maken. De actie is net begonnen.

Noesa den Hartog

Het inzamelen gebeurt via de website van de stichting en social media. ‘Van het ingezamelde geld worden cadeaubonnen aangeschaft van onder meer Intertoys, Bol.com en Kruidvat. In samenwerking met voedselbanken in onder meer Nieuwegein en de regio’s Eindhoven, Utrecht, Haaglanden en Rotterdam komen de cadeaubonnen vervolgens terecht bij gezinnen die leven onder de armoedegrens’ aldus Noesa.

Nederland telt maar liefst 419.000 kinderen die leven onder de armoedegrens. Er zijn geen internationale fondsen die geld inzamelen voor kinderen in het welvarende Nederland. Zij zijn volledig afhankelijk van steun vanuit Nederland. ‘Daarom vindt de stichting ‘Doneer Je Kerstcadeau’ het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt. De stichting zet zich in om het leed veroorzaakt door armoede voor deze kinderen iets zachter te maken en wil tegelijk nationaal aandacht genereren voor dit grote probleem.’

Noesa den Hartog runt in het dagelijks leven een beautycenter in Nieuwegein. In 2019 kreeg zij na het zien van een reportage over de problematiek in Jemen behoefte iets te doen voor deze mensen in nood. Helaas was het onmogelijk daar goederen of gelden bij de juiste mensen te krijgen. Daarom kwam de inzameling niet van de grond. De behoefte iets te willen betekenen voor mensen die het niet goed hebben is er echter niet minder om geworden.

Zij bedacht een manier om overvloed van de ene persoon te verschuiven naar een persoon die niets of weinig heeft. ‘Tijdens de kerstperiode is er altijd zo veel eten en cadeaus. Vaak stuit mij dat tegen de borst. Zeker als je kijkt naar hoeveel mensen echt weinig hebben of onder barre omstandigheden leven. Ik zou het helemaal niet erg vinden als ik geen cadeaus krijg tijdens kerst en die overvloed kan delen met iemand die niets of weinig heeft’ laat Noesa onze redactie weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren