Nieuwegeinse wint electrische scooter

Inzamelbox Jekko van Wecycle helpt gebruikte kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen (e-waste) en lege batterijen gemakkelijk te verzamelen en gescheiden in te leveren. Om de eerste verjaardag van Jekko te vieren, deelt Wecycle drie elektrische scooters uit aan gebruikers. Alida Zuurhout uit Nieuwegein won afgelopen week het eerste exemplaar.

Jaarlijks verdwijnt 33 miljoen kilo aan klein e-waste in de vuilnisbak. Daarmee gaat dit verloren voor recycling. Wecycle wil dit tegengaan en Jekko helpt daarbij. De inzamelbox wordt gratis verspreid via onder meer scholen, winkels, gemeenten en beurzen of kan tegen verzendkosten worden besteld. De Nieuwegeinse Alida Zuurhout was erg blij en verrast met haar scooter: ‘Ik heb de Jekko meegenomen op de 50+ beurs. Handig om zo de spullen apart te houden, die ik bij het afvalbrengstation ga inleveren.’

‘Kleine elektrische apparaten kunnen voor 75% worden gerecycled, spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Op de manier hoeven we minder grondstoffen uit de natuur te halen en verdwijnen schadelijke stoffen niet in het milieu’ aldus Ted van Hintum van Wecycle die de prijs overhandigde aan de Nieuwegeinse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk