Nieuwegeinse wietkweker moet tonnen terugbetalen

Twee wietkwekers moeten van de rechter honderdduizenden euro’s terugbetalen. De mannen uit Nieuwegein en Tienhoven runden samen een grote hennepkwekerij in Vianen.

Een van de twee had ook nog een kwekerij in een loods aan het Strijkviertel in De Meern. Daar was een muur geplaatst zodat van buiten niet te zien was dat, achter de muur, twee verdiepingen aanwezig waren die volstonden met hennepplanten. In totaal werden toen 1700 hennepplanten aangetroffen. Volgens de rechtbank hebben ze meerdere keren geoogst en daarmee veel winst gemaakt. In totaal moet het tweetal 415.000 euro terugbetalen.

De man uit Tienhoven krijgt ook 240 uur werkstraf. De Nieuwegeiner moet 140 uur aan de slag. Als de wietkwekers opnieuw de fout in gaan, moeten ze een paar maanden de cel in.

2 thoughts on “Nieuwegeinse wietkweker moet tonnen terugbetalen

  1. mirjambruin

    Aan wie terugbetalen??

  2. Vindt ik wel eigen wietkweek opruimen kost ook veel geld daarna uren over zijn schade hebben aangericht alles zelf moeten op roken binnen 1 week.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: