Nieuwegeinse vlag halfstok

Vandaag hangt de Nieuwegeinse vlag halfstok bij het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Dit voor alle slachtoffers die zijn gevallen bij het hevige geweld van afgelopen weekend in Israel. ‘We volgen de situatie in en rondom Israël met grote zorg’ aldus de gemeente Nieuwegein in een reactie.

Nieuwegeinsevlag halfstok

De huidige escalatie van het geweld begon op zaterdag 7 oktober toen Hamas raketten op Israël afvuurde en een ongekende operatie begon in Zuid-Israël waarbij doelbewust burgers werden gedood en verwond. Dergelijke aanvallen zijn oorlogsmisdrijven.

‘Ook hoorden we dit weekend van de grote aardbeving in Afghanistan, waar veel mensen bij zijn omgekomen. Nieuwegein wil haar steun betuigen aan alle nabestaanden en hen sterkte wensen in deze onzekere tijden.’

Het noordwesten van Afghanistan is getroffen door meerdere aardbevingen, waarvan de sterkste een kracht van 6.3 op de schaal van Richter had. Honderden mensen zijn om het leven gekomen en velen, onder wie veel kinderen en ouderen, worden nog vermist. De schade is gigantisch.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk