Katern

Nieuwegeinse Takeda dojo gastheer toernooi in Merwestein

Zondag 1 maart hield Takeda Ryu Nederland een toernooi waarin de leerlingen van de drie Takeda dojo’s (Nieuwegein, Utrecht en Leidsche rijn) de strijd aan gingen in meerdere wedstrijdvormen. Takeda Ryu biedt training aan in vijf disciplines, maar op deze wedstrijddag lag de nadruk op drie van deze disciplines: Aikido, Iaido en Jodo.

In zowel Aikido als Jodo waren er twee verschillende wedstrijdvormen. In deze disciplines werd een vrije uitbeelding gebruikt, met aanvallen en tegenaanvallen. Daarnaast was er de technische wedstrijd, waarbij de deelnemers zo correct mogelijk klemmen en worpen toepassen. Voor Iaido, Japans zwaardvechten, was er een toernooi waarbij deelnemers moesten laten zien dat ze snel en technisch correct konden steken en snijden.

De leden van de Nieuwegeinse club vochten een aantal mooie wedstrijden en het publiek genoot zichtbaar van hen. Na een zwaarbevochten poulefase vol spannende wedstrijden wist Joey Krah de finales te bereiken. Tijdens de finales bleek hij zeer succesvol en behaalde hij maar liefst vier tweede plekken; voor de technische wedstrijd van zowel Aikido als Jodo en voor de vrije uitbeeldingen in wederom Aikido en Jodo. Ook bij het zwaardvechten, iaido, eindigde hij op het erepodium met een derde plaats.

Ook al waren de gevechten tijdens deze dag vol passie, de sfeer was er zoals we dat van Takeda Ryu gewend zijn; broederlijk en in samenwerkende mentaliteit. Belangrijker dan wie er won was dat de deelnemers het beste bij elkaar naar boven haalden, en dat is zeker gelukt. Zoals Joey Krah het achteraf beschrijft: “Voor mij was het toernooi een groot succes, ik heb het meeste genoten van de toernooien met klemmen en worpen. Met al dat vallen en opstaan werd mijn conditie flink op de proef gesteld.”

Foto: Joey zet in Jodo een klem op de pols aan om zijn tegenstander op de grond vast te pinnen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren