Nieuwegeinse St. Nicolaaskerk kleurt weer rood

De St. Nicolaaskerk in Nieuwegein wordt woensdagavond 23 november rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de Nicolaaskerk, samen met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN), aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen.

Dit jaar staat de campagne vooral in het teken van vervolgde christenen, waarover Kerk in Nood op 16 december het tweejaarlijkse rapport ‘Vervolgd en Vergeten 2020-2022’ publiceert. Uit onderzoek blijkt dat de vervolging van christenen wederom is toegenomen. Wereldwijd worden christenen in meer landen vervolgd en lastiggevallen dan welk ander geloof ook. Priesters worden vermoord, gelovigen worden ontvoerd, christelijke vrouwen worden verkracht en gedwongen hun geloof te verloochenen, kerken worden ontheiligd en gemeenschappen worden gedwongen te vluchten.

In Nederland worden op woensdag 23 november zeker honderd kerken rood aangelicht. Velen van hen houden gebedsacties of vieren de H. Mis ter intentie van wie vervolgd worden om hun geloof. Met #RedWednesday roept Kerk in Nood op tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen onderling.

Ronald Walsteijn, voorzitter St. Nicolaaskerk: “Red Wednesday vindt zijn oorsprong in Brazilië toen men in 2015 het Christus de Verlosser-beeld in het rood liet aanlichten om de vervolging van christenen in Irak te markeren. Daarna groeide het uit tot een wereldwijde actie. Met name in het Verenigd Koninkrijk is het initiatief niet alleen omarmd door christenen, maar ook door andere religies, als blijk van solidariteit. Als Nicolaaskerk vinden we het van belang om dit onderwerp letterlijk en figuurlijk te belichten. Het rood kleuren van onze kerk is dan ook een oproep tot vrede in de meest brede zin van het woord.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren