Laatste mogelijkheid om te stemmen op Nieuwegeinse speelpolder

Voor de realisatie van een fantastische speelpolder voor de jeugd is Nieuwegein met nog drie andere projecten genomineerd voor de Vriendenloterij Molenprijs 2022. Het is heel belangrijk dat de jeugd spelenderwijs kan leren hoe polders, molens en gemalen met de dijken en de sluizen onze voeten drooghouden. Om deze reden heeft de Stichting Poldermolen Oudegein het idee opgevat om een minipolder te bouwen nabij de bestaande molen in het park Oudegein. De basis ligt er al zoals een uitgewerkt plan en tekeningen hoe het moet worden.

Uw stem uitbrengen op dit mooie initiatief kan nog tot zondag 2 oktober aanstaande. Helpt u mee om het project een duwtje in de rug te geven?

In de speelpolder kunnen kinderen door het zelf te doen ervaren hoe belangrijk de techniek hierbij is. Het project komt tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Nieuwegein en de partners van het Natuurkwartier met het regionale project Buitenwijs (buitenlessen voor de basisschool) en de provinciale erfgoedinstellingen, het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) Midden-Nederland, en leerlingen van het Cals College.

Wat ontbreekt zijn de financiën
Om het project te realiseren is veel geld nodig. Inwoners van Nieuwegein en omstreken kunnen helpen. Dat kan door te stemmen op het project. Het project doet namelijk mee aan de Vrienden Loterij Molenprijs 2022 en is superblij bij de vier genomineerden te zitten voor de hoofdprijs van € 75.000.

Jelle Doosje, secretaris van de Stichting Poldermolen Oudegein: ‘Help mee en stem op ons. Uw stem uitbrengen kan nog tot zondag 2 oktober 2022. Stemmen gaat heel makkelijk. Scan onderstaande QR-code of ga naar de website van de Molenprijs 2022.’

Door het uitbrengen en bevestigen van een stem met behulp van een e-mailadres, maakt de stemmer ook kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-. ‘Help mee en stem op ons project. Wij en zeker de kinderen van Nieuwegein en omgeving zullen U dankbaar zijn’ aldus Jelle. Wethouder John van Engelen bracht de eerste stem uit.

Het belang van cultureel erfgoed
De Molenprijs wordt jaarlijks georganiseerd door De Hollandsche Molen in samenwerking met De VriendenLoterij. Beide organisaties onderstrepen hiermee het belang van het behoud van cultureel erfgoed. De Hollandsche Molen zet zich al bijna 100 jaar in voor het in stand houden van de ruim 1.200 nog werkende wind- en watermolens die Nederland rijk is.

Met de VriendenLoterij Molenprijs vraagt de organisatie aandacht voor mooie initiatieven in molenland. De geldprijs maakt bovendien het realiseren van molendromen mogelijk. Uit alle aangemelde projecten koos het bestuur dit jaar vier zeer uiteenlopende projecten: restauratie van een wiekenkruis in Noordbroek, restauratie van een molenerf in Hellouw, herbouw van de verdwenen molen in Vianen en het educatieve project van Stichting Poldermolen Oudegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk