Nieuwegeinse schrijft bundel ‘Voor een Glimlach’

Margot Bavinck-Rompa woont in Nieuwegein vlakbij Zorgcentrum Vreeswijk dat uitkijkt over de Lek. De Nieuwegeinse heeft er jaren geleden twee jaar vrijwilligerswerk gedaan: ze gaf ‘computerles’ en verzorgde de kabelkrant. Vorig jaar mochten de bewoners niet van hun kamer. Familie kwam zwaaien, verjaardagsfeesten werden buiten gevierd met jarige opa veilig op het balkon, grappig en triest.

Margot maakte kaarten voor de bewoners met een gedichtje en een tekeningetje, gebaseerd op haar ervaringen met hen. Deze zijn nu gebundeld in een boekje ‘Voor een Glimlach’. De bundel met 24 gedichten met illustraties is eigenlijk voor iedereen: (groot)ouders, kinderen, maar ook voor zorginstellingen of andere woonvormen met therapeuten, zorgmedewerkers enz. Je kunt de bundel lezen, voorlezen of worden voorgelezen, cadeau krijgen zodat de grappige, lieve, gekke gedichtjes een grote glimlach toveren op je gezicht, op ieders gezicht. Haar teksten getuigen van rake observaties, die zij met mededogen, blij of geestig verwoordt.

Het goede doel
De bundel ‘Voor een Glimlach’ is opgedragen aan haar zwager Willem Bavinck, die onlangs op 66-jarige leeftijd is overleden. Hij had 38 jaar lang twee harten – een donorhart geplaatst naast zijn eigen zieke hart – en was de langst levende harttransplantant van de wereld, schreef drie boeken, reisde de wereld rond om voordrachten te geven over transplantatie en richtte Harten Twee op, later PHLT, de Patiëntenorganisatie Hart-Long Transplantatie. Daar gaat de geldelijke opbrengst van haar bundel naar toe. Bundel bestellen? Dat kan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren