Nieuwegeinse schilder in opleiding wint goud

Tijdens de nationale schildersvakdag op 10 oktober in Elburg, heeft de Nieuwegeiner Dave Berg, student van het Bouw & Interieur College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, het goud gewonnen in de categorie Aankomend Vakman. Dave woont in Nieuwegein en gaat daar ook naar school.

Dave deed, met een aantal mede-studenten van de opleiding schilder, mee aan de ‘Vakwedstrijd Studie Club Schilders.’ Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Studie Club Schilders en ondersteund door Savantis. Deelnemers maakten, in diverse categorieën, een opdracht naar hun niveau. Alleen deelnemers die op de beoordelingspunten voldoende scoren kunnen genomineerd worden. Uit deze nominaties wordt een 1e of 2e of 3e prijs toegekend. De prijswinnaars worden elk jaar bekend gemaakt op de nationale schildersvakdag. Onder de winnaars dus dit jaar ook Dave Berg, student van het Bouw & Interieur College.

Vakdocenten Daniel Combe en Wim Boots hebben hun studenten gemotiveerd om aan deze wedstrijd deel te nemen. “Op deze manier testen de studenten hun praktijkvaardigheden op een andere manier dan tijdens de les of stage. Bepaalde technieken, zoals snijden en afplakken zullen de schilders straks in de praktijk nog vaak tegenkomen. Het aanbrengen van plakletters en het handmatig penselen zal misschien minder vaak voorkomen. Maar als je het een keer gedaan hebt is dat mooi meegenomen. Wij zijn er hartstikke trots op dat een student van ons deze wedstrijd heeft gewonnen.”

De schilders, waaronder Dave, maakten een paneel voorzien van een geschikt verfsysteem op de voorkant en zijkanten. De voorkant moest worden afgelakt in hoogglans en de achterzijde dekkend met grondverf. Op het paneel moesten zij een vooraf opgegeven afbeelding aanbrengen en een tekst. Het thema is Elburg 2015 en bevat een afbeelding van een schilderslijst en een boot. De werkstukken werden beoordeeld op: strakheid, maatvoering, vloeiing, dekking, kleurencombinatie en netheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk