Nieuwegeinse Sari van Veenendaal blinkt uit op het WK

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn het WK in Frankrijk begonnen met een nipte overwinning. Dankzij een doelpunt ver in de blessuretijd (92ste minuut) van Jill Roord werd Nieuw Zeeland in Le Havre met 1-0 verslagen.

Oranje, dat slordig speelde, was vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg, maar slaagde er niet in de Nieuw Zeelandse verdedigingsmuur te slopen.

Op de counter kreeg Nieuw Zeeland een paar grote kansen, maar de Nieuwegeinse keeper Sari van Veenendaal redde een paar keer knap.

De Utrechtse Shanice van de Sanden speelde een onopvallende wedstrijd en werd vlak voor tijd gewisseld door Lineth Beerensteyn. De ‘pantercoupe’ van Leeuwin Shanice, die ontworpen is door de Nieuwegeinse haarkunstenaar Hainie Thijm van Hainie’s Return aan de Weverstedehof in Nieuwegein, gaf geen extra inspiratie om tot scoren te komen.

Op 15 juni moeten de Oranjeleeuwinnen het opnemen tegen Kameroen. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren