Nieuwegeinse ruitensloper langer vast

De man die wordt verdacht van het toetakelen van verschillende auto’s en het mishandelen van een agent in Nieuwegein, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Op 18 februari wordt hij voorgeleid en wordt beslist over eventuele verlenging van zijn voorarrest.

De 46-jarige Nieuwegeiner was maandagmiddag betrokken bij een verkeersruzie op de Sperwerlaan. Hij zou met een stok een autoruit kapot geslagen hebben en zijn weggereden. Kort na het incident kwam een melding dat dezelfde man op het Van Herwijnenplantsoen meerdere auto’s aan het vernielen was.

Agenten zagen de man kort daarop lopen op de Adriaen van Ostadehage in de wijk Galecop. Met een breekijzer sloeg hij een autoruit kapot van een onopvallende politieauto waar een agent in zat. De man luisterde niet naar aanwijzingen en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij sloeg een politieman met het breekijzer voordat hij uiteindelijk kon worden overmeesterd.

In totaal werden zeker tien aangiftes gedaan door mensen van wie de autoruit of de ruit van de woning vernield was. Ook deden vijf agenten aangifte van onder andere poging doodslag en bedreiging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk