Nieuwegeinse raad steunt CDA in ambitie voor vervoer over water

Op maandag 14 december heeft een grote meerderheid van de Nieuwegeinse gemeenteraad de CDA-motie ‘Vervoer over water als ambitie voor Nieuwegein’ gesteund. CDA-raadslid Mart Hack is blij dat met deze heldere uitspraak van de gemeenteraad het college aan de slag moet. De motie werd met een groot aantal andere partijen ingediend.

Mart Hack

Tijdens het debat over de motie maakte CDA-raadslid Mart Hack duidelijk dat het Amsterdam Rijnkanaal één van de drukst bevaren kanalen ter wereld is. Samen met andere waterwegen maakt dit dat Nieuwegein op een bijzonder kruispunt van vaarwegen ligt. Hack: “Het consumentengedrag, en dan vooral de opkomst van e-commerce, beïnvloedt de vervoersstromen hard. Een ambitie om vervoer over water te stimuleren moet er voor zorgen dat Nieuwegein en de regio bereikbaar blijven.”

Daarnaast gaf het CDA aan dat bedrijven kennis moeten kunnen nemen van de mogelijkheden van vervoer over water. “Voorlichting is hierbij van groot belang,” stelt Hack. Wethouder Ellie Eggengoor omarmt de motie en zal de haalbaarheid van deze ambitie op regionaal niveau laten onderzoeken. CDA-er Hack: “Dan kan deze Nieuwegeinse ambitie ook worden meegenomen in regionale en landelijke plannen over mobiliteit en bereikbaarheid. Daarvoor is op dit moment en de nabije toekomst voldoende geld aanwezig bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Europese fondsen.”

Nu de laatste percelen grond aan de noordzijde van bedrijventerrein Het Klooster worden verkocht, is een haven daar in ieder geval niet meer in zicht. Maar waar vervoer over water wel kan worden gerealiseerd, zal het in ieder geval een medestander vinden in de gemeente Nieuwegein en het CDA Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!