Nieuwegeinse musea behouden subsidie

Museumwerf Vreeswijk, Museum Warsenhoeck en Het Vreeswijks Museum behouden hun subsidies en worden niet geraakt door de bezuinigingen. De Gemeenteraad van Nieuwegein heeft dat via een amendement besloten.

Vanwege de economische recessie ontkomt ook de gemeente Nieuwegein niet aan bezuinigingen. De drie erfgoed instellingen dreigden daardoor 50 duizend euro minder subsidie te ontvangen. Een overgroot deel van de Nieuwegeinse raad vond dat te ver gaan.

De erfgoedinstellingen hebben een belangrijke plaats in de Nieuwegeinse samenleving. Niet alleen vanwege het bewust maken van de historie van Nieuwegein, maar ook omdat ze sociale en educatieve functie vervullen. Zo zijn er voor leerlingen stage- en opleidingsplekken in ambachtelijke vakken op de museumwerf. Een groot aantal vrijwilligers is er maatschappelijk nuttig actief en scholieren doen er hun maatschappelijke stage. Het voetveer Vrevia tussen Nieuwegein en Vianen heeft er zijn thuishaven.

De maatschappelijke waarde van de musea stijgt ver boven de subsidie uit. De beoogde bezuiniging zouden een averechts effect hebben. Een grote meerderheid van de gemeenteraad is blij dat dat niet gebeurt en de musea hun volwaardige rol in de Nieuwegeinse samenleving kunnen blijven vervullen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren