Nieuwegeinse kidsvloggers gezocht voor filmpjes over vrijheid en vrede

Maakt je kind (9 t/m 12 jaar) graag filmpjes en droomt hij of zij ervan om een echte reporter te worden? Meld hem of haar dan voor het vlogproject ‘Vrijheid en vrede’ van bibliotheek De tweede verdieping en het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein.

De kinderen gaan samen met medewerkers van het Kids Media Lab van de bibliotheek tussen half maart en half april op pad om verschillende stadsgenoten te interviewen. Wat betekenen vrijheid en vrede voor bijvoorbeeld een vluchteling of soldaat?

Ook komen de kinderen, hun klasgenoten en vrienden zelf aan het woord: wat weten zij over de herdenking op 4 en de viering op 5 mei? Waarvoor staat vrijheid voor hen en hoe geven zij vrijheid door? Binnen het project oefenen de kinderen met verschillende interview- en filmtechnieken. Na afloop kunnen ze met de opgedane vaardigheden verder aan de slag in één van de andere workshops of cursussen van het Kids Media Lab.

Alle filmpjes worden op woensdag 18 april in de bibliotheek gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling Kind & oorlog door burgemeester Frans Backhuijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren