Nieuwegeinse inbreker na dollemansrit aangehouden in België

Een 21-jarige man uit Nieuwegein is zaterdagavond aangehouden in het havengebied van Antwerpen, na een poging tot woninginbraak in het Zeeuwse Kapelle. Tijdens de achtervolging liep de snelheid op tot bijna 200 kilometer per uur.

Een bewoner van een huis aan de Klaproos in Kapelle zag rond 19.40 uur op bewakingsbeelden dat twee onbekende mannen naar de achterzijde van zijn woning liepen. Hij was zelf niet thuis, maar waarschuwde de politie. Agenten zetten de omgeving af. Bij de woning werd niemand meer aangetroffen, maar een getuige kon vertellen dat drie mannen in een auto waren gestapt.

De politie kon de auto een stopteken geven bij de oprit van snelweg A58, maar de chauffeur ging er op topsnelheid vandoor richting België. Op Belgisch grondgebied verliet de wagen de snelweg en reden de mannen het havengebied in. De politie verloor daar het zicht op de vluchtauto.

AANHOUDING
Ook de Belgische politie was inmiddels uitgerukt en zocht mee naar de Nederlandse auto. Belgische agenten hebben de drie mannen aangetroffen en aangehouden. De 21-jarige Nieuwegeiner was in het gezelschap van een 26-jarige Schiedammer en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal stond al in de politiesystemen, ze zijn betrokken bij meerdere inbraken.

De 43-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van 120 dagen tegoed te hebben, moet nog ruim 20.000 euro aan schadevergoeding betalen en werd nog gezocht door de Limburgse politie voor een inbraak.

De eigenaar van de Zeeuwse woning heeft aangifte gedaan van poging tot inbraak. Het is nog niet bekend wanneer de verdachten naar Nederland worden gebracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk