Nieuwegeinse hockeysters D1 in kwartfinale Silver Cup tegen Maastricht

De hockeysters van MHC Nieuwegein D1 hebben vrijdagavond de achtste finales van de Silver Cup tegen Phoenix D1 uit Zeist met 3-2 gewonnen. Zij gaan nu op voor de kwartfinales. Op 19 april moeten zij thuis om 20.30 uur aantreden tegen Maastricht. Vanaf de kwartfinales worden de regio’s losgelaten en kunnen alle teams tegen elkaar loten. De loting bepaalt wie er thuis of uit speelt en daarbij wordt niet meer gekeken naar het laagst spelende team.

Zeven eersteklassers en één derdeklasser hebben zich bij de laatste acht van het tweede bekertoernooi geschaard. Derdeklasser Gouda gaat voor een plek bij de laatste vier van de Silver Cup op bezoek bij GHBS, de winnaar van 2022 en halvefinalist van 2023. Maastricht, dat vorig seizoen de finale bereikte, speelt een uitwedstrijd op Nieuwegein. Die ploeg bereikte in 2022 de halve eindstrijd van de Silver Cup.

De KNHB Silver Cup is een bekertoernooi voor Nederlandse hockeyclubs uitkomend in de eerste klasse tot en met de vierde klasse. In het seizoen 2016/2017 werd de eerste editie georganiseerd bij de heren, een seizoen later ook bij de dames.

Loting kwartfinales:
Wijchen (1) – Reigers (1)
GHBS (1) – Gouda (3)
Nieuwegein (1) – Maastricht (1)
AthenA (1) – DES (1)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk